Leiebil

Gå alltid over leiebilen og les kontrakten før du kjører avgårde. Sjekk også hva forsikringen dekker om noe skulle gå galt.

Før du leier bil

Merk deg at prisene som angis på nettet ofte bare inneholder det grunnleggende. Derfor bør du sjekke hva som er inkludert i det endelige tilbudet, og hva som ikke er det.

Forsikringer

Du vil ofte få spørsmål om ekstra forsikringer. Undersøk hvilke forsikringer du allerede har slik at du ikke tegner unødvendige ekstra forsikringer.

Tips mot unødvendige leiebilforsikringer:

  • Aldri bestill leiebil uten å vite prisen på Super Cover Damage Waiver (SCDW), som reduserer/fjerner den høye egenandelen. 
  • Betal leien med kredittkort.
  • Sjekk hvilke forsikringer som er inkludert i kredittkortet ditt.
  • Sjekk hva reiseforsikringen din dekker.

Lurer du på hvilke forsikringer du skal velge? Sjekk vår guide til leiebilforsikringer.

Når du henter leiebilen

Du bør gå over bilen sammen med utleier ved overtakelse, for å se at bilen ikke har skader. Da unngår du å få skylden for eventuelle skader påført av forrige leier når du leverer inn bilen. Sørg for at eventuelle skader er angitt i skadeloggen.

Noter kilometerstand ved utleie og innlevering. Da unngår du tvister med tanke på faktisk kjørelengde.

Under leieperioden

Selv om de fleste bilutleiefirmaer sørger for at bilen er i god stand når du mottar den, kan du oppleve problemer med bilen. Dersom bilen får et havari, må du ringe bilutleiefirmaet og følge instruksjonene du får. Reparer ikke bilen selv uten tillatelse.

I tilfelle det skjer en ulykke, må du alltid skrive ned navn og adresse på alle involverte parter. Kontakt bilutleiefirmaet eller nærmeste avdeling av firmaet du leide bilen av umiddelbart. 

 App for Kjøreregler 

Når du returnerer leiebilen

Pass på at interiøret i bilen er rent når du returnerer den. Hvis leiebilen returneres skitten, kan du bli belastet med et gebyr.

Husk å sjekke drivstoffnivået når du returnerer bilen.

Noen utleiefirmaer kan tillate deg å returnere bilen utenfor firmaets åpningstid. Du bør være klar over risikoen ved å godta dette. Hvis du returnerer bilen utenfor bilutleiefirmaets åpningstid, bør du ta bilder av bilen som en bekreftelse på at den ble returnert i god stand. Dette er din eneste dokumentasjon – sørg derfor for at bildene har tilstrekkelig kvalitet, og at man kan se at bilen er skadefri.

Tilstanden på bilen bør bekreftes skriftlig og undertegnes av representanten for bilutleiefirmaet og føreren. Ta bilder av bilen og behold en kopi av dokumentet undertegnet av bilutleiefirmaet. Dette er din eneste dokumentasjon hvis det oppstår en tvist.

Klage

Hvis det er noe du ikke er fornøyd med, må du først ta saken opp med utleier. 

Hvis du ikke kommer til enighet med utleieren, kan du klage inn saken for Forbruker Europa