Fått krav fra Auer Witte Thiel?

Publisert 23.07.18 , sist oppdatert 17.10.18
Auer Witte Thiel er et advokatfirma som sender ut krav på vegne av selskapet Date4Friend. Hvis du ikke har bestilt tjenesten, så skal du heller ikke betale for den!
Eurosedler

Foto: Annette Fischer, Unsplash

Her er Forbruker Europas råd til deg som har mottatt regninger fra Auer Witte Thiel:

  • Jeg har ikke meldt meg inn

Hvis du mottar et krav fra Auer Witte Thiel og du vet at du ikke har bestilt noe fra selskapet de krever inn penger på vegne av, så skal du ikke betale disse fakturaene. Send dem gjerne en mail der du informerer dem om at du ikke har meldt deg inn på siden/tjenesten de referer til, og at du derfor ikke kommer til å betale. Hvis de fortsetter å sende krav så kan du kontakte oss.

Aller viktigst: Ikke vær bekymret – dette er svindel, og de har ingen rett til å kreve deg for penger.

Her kan du lese mer om svindel.

 

  • Jeg har meldt meg inn

Hvis du har blitt medlem på en av Date4Friend sine nettsider, som knullenett, og mottar et pengekrav fra Auer Witte Thiel så anbefaler vi at du betaler for det du har bestilt. Det vil si at hvis du for eksempel har registrert deg for tre måneder med automatisk fornyelse og glemt å melde deg ut, så må du betale for videre medlemskap i henhold til vilkårene deres. Meld deg deretter ut skriftlig via e-post.

Hvis du har meldt deg ut, og fortsetter å motta krav etter at medlemskapet ditt har løpt ut, så skal du ikke betale. Send dem en mail der du informerer om at du ikke lenger er medlem, og at du derfor ikke kommer til å betale, og at du vil be Forbruker Europa/Forbrukerrådet om hjelp. Hvis de fortsetter å sende krav så kan du kontakte oss.

Her kan du lese mer om tjenester på nett og dine rettigheter.

 

Inkasso?

Sender de saken til inkasso, må du kontakte inkassobyrået og gjøre dem oppmerksom på at kravet er omstridt. Inkassoselskapet har da ikke lov til å inndrive kravet. Skulle inkassoselskapet til tross for dette ikke stoppe saken, kan du klage inn selskapet for Finansklagenemnda.

 

Vi hjelper

Forbruker Europa kan hjelpe i saker mot Auer Witte Thiel og inkassoselskaper, som for eksempel Fairmount. Det er bare å ta kontakt.

 

Forbrukertilsynet

Forbrukertilsynet følger opp utviklingen med Auer Witte Thiel, og vil gjerne høre fra forbrukere som har problemer med dette selskapet. Kontakt tilsynet her.